Το ξενοδοχείο Eco Green Living Toroni είναι ένα πρότυπο ξενοδοχείο σε παγκόσμια κλίμακα, στο οποίο εφαρμόζονται πλήρως οι αρχές της αειφορίας.

Το ΟΡΑΜΑ μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα υποδειγματικό ξενοδοχείο παγκόσμιας κλάσης και ο ΣΤΟΧΟΣ μας να προσφέρουμε αξέχαστες ειδυλλιακές διακοπές στην ευλογημένη περιοχή της Τορώνης Χαλκιδικής, όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε το καλοκαιρινό σας όνειρο!!

Το πνεύμα της οικολογίας και η πρόσβαση και απόλαυση της πολυτέλειας συνδυάζονται τέλεια με την καθαρή μπλε θάλασσα, τις πεντακάθαρες ακτές (βραβευμένες με τις περισσότερες μπλε σημαίες), τον λαμπερό ήλιο της Χαλκιδικής και το θαυμάσιο κλίμα!

To Eco Green Living θα σας παρέχει ευχάριστες αξέχαστες διακοπές ή και μικρά διαλλείματα από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο, προσφέροντας σας την ευγενική του φιλοξενία.

Αφεθείτε σε ένα νωχελικό καλοκαίρι και ζήστε την εμπειρία των οικολογικών διακοπών στο πιο ειδυλλιακό περιβάλλον!!

Ζήστε τον παγκοσμίως πρωτοπόρο τρόπο διακοπών ο οποίος συνδυάζει την φιλοσοφία της αειφορίας με ανάμεικτη πολυτέλεια. Αφήστε το πράσινο σας αποτύπωμα, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε τις διακοπές σας σε ένα κατάλυμα φτιαγμένο από οικολογικά υλικά και ενεργειακές τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και αιστανθείτε ότι συμβάλλετε στην εξοικονόμηση ενέργειας, προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον, απολαμβάνοντας την καταγάλανη θάλασσα, το βαθύ πράσινο των πεύκων που μπαίνουν στη θάλασσα, την περιπέτεια και την πολυτέλεια που οι διακοπές σας αξίζουν να έχουν!!

Αφεθείτε, Ζήστε, Διασκεδάστε, Οικολογικά στην πανέμορφη φύση της Χαλκιδικής!!

Οι ιδιόκτητες ευχαριστούν την GLOBAL-ENERGY Solutions Ltd ( http://www.global-energy.eu/index.php/en/ ) , την εταιρία της οποίας ο σκοπός και οι εμπειρίες βασίζονται στις αρχές και τις αξίες της αειφορίας που έχουνε πραγματοποιήσει μία θαυμάσια δημιουργία!
Οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες ενεργειακής εξοικονόμησης έχουν εφαρμοστεί στην κατασκευή του ξενοδοχείου και όλες οι μοντέρνες απαιτήσεις για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή πραγματοποιήθηκαν.

Hotel Picture Εξωτερική θερμομόνωση κελύφους
Το κέλυφος του κτιρίου είναι κατασκευασμένο με σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, το οποίο έχει ιδιαίτερα χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας και αποδίδει τη μέγιστη θερμομόνωση του κτιρίου, καθόλη τη διάρκεια του έτους, με αποτέλεσμα την μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.
Hotel Picture Φωτοβολταϊκό σύστημα
Το Φωτοβολταϊκό σύστημα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, με σύστημα αποθήκευσης ενέργειας για την τροφοδότηση των καταναλώσεων του καταλύματος, αλλά και την φόρτιση των ηλεκτρικών ποδηλάτων με δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος.
Hotel Picture Ενεργειακά κουφώματα, υψηλής απόδοσης
Τα πλαίσια των κουφωμάτων και τα τζάμια είναι ενεργειακού τύπου και επιτρέπουν πολύ χαμηλή θερμοδιαπερατότητα Uf = 1,0W/m2k, όπου ο συνδυασμός των δύο υλικών, ενεργειακών κουφωμάτων και θερμομόνωσης κελύφους μας δίνει την μέγιστη μόνωση του κτιρίου για όλο τον χρόνο.
Hotel Picture B.E.M.S. - Σύστημα διαχείρισης ενέργειας
Έχει εγκατασταθεί σύστημα διαχείρισης ενέργειας (B.E.M.S. - building energy management system), με την χρήση του οποίου επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ προσφέρει μεγάλη ευκολία και δυνατότητες στους επισκέπτες. Παρέχει τη δυνατότητα εφαρμογής διάφορων σεναρίων φωτισμού με μία κίνηση, όπως σενάριο αφύπνισης, σενάριο χαλάρωσης, σενάριο διαβάσματος, σενάριο εξόδου κοκ..
Hotel Picture Ηλιακός κλιματισμός
Για τις ανάγκες της ψύξης και θέρμανσης των χώρων χρησιμοποιήθηκε αντλία θερμότητας σε συνδυασμό με ηλιοθερμικό σύστημα, έτσι οι ανάγκες του συστήματος ψύξης και θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης καλύπτονται πλήρως από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εναλλακτικά, παρέχεται η δυνατότητα δροσισμού με την χρήση ανεμιστήρα οροφής.
Hotel Picture Φωτισμός
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον φωτισμό των χώρων διαμονής, ώστε να επιτυγχάνεται η αίσθηση ευχάριστης διαμονής με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας (λάμπες LED).
Hotel Picture Εξαερισμός του κτιρίου
Έχει εγκατασταθεί σύστημα εξαερισμού το οποίο συνδέεται με αισθητήριο μέτρησης του επιπέδου αέριων ρύπων / διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο αυτόματα δίνει εντολή εισαγωγής καθαρού αέρα. Έτσι εξασφαλίζεται η βέλτιστη ποιότητα του αέρα και διασφαλίζει την άνετη και υγιεινή παραμονή στους χώρους του ξενοδοχείου.
Hotel PictureΑνακύκλωση
Το ξενοδοχείο εφαρμόζει σύστημα ανακύκλωσης.
Hotel Picture Κεντρικό Ηλιοθερμικό σύστημα
Τα ζεστά νερά χρήσης παράγονται από ένα κεντρικό σύστημα Ηλιοθερμίας, με υποβοήθηση αντλίας θερμότητας.
Hotel Picture Ηλεκτρικές τέντες
Σκίαστρα μπαλκονιών, τα οποία λειτουργούν αυτόματα με τη χρήση αισθητήρων ήλιου και ανέμου, ενώ παρέχεται η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης με το πάτημα ενός κουμπιού.